Sprawiedliwość naprawcza w społecznej i edukacyjnej przestrzeni dzieci i młodzieży - Czajkowska, Honorata (Wydawnictwo Naukowe EDUsfera, 2022)
Celem artykułu jest przybliżenie zagadnienia szkoły restoratywnej, sprawiedliwości naprawczej, praktyk i programów naprawczych oraz ich efektywności zarówno w obszarze edukacyjnym, jak i w przestrzeni miejskiej.
Keywords: szkoła restoratywna; edukacja; sprawiedliwość naprawcza; miasto sprawiedliwości naprawczej