Tożsamość dziecka jako ideologiczny konstrukt powinnościowy. Dylemat i wyzwanie edukacyjne - Nikitorowicz, Jerzy (Wydawnictwo Naukowe EDUsfera, 2022)
Artykuł ma na celu uświadomić znaczenie i wagę zakresu tożsamości indywidualnie kształtowanej w złożonym procesie kształtowania się wielozakresowej i wielowymiarowej tożsamości dziecka.
Keywords: dziecko; tożsamość; ideologiczny konstrukt powinnościowy; edukacja