Ankieta pilotażowa - Pieniężny, Dawid
Zadanie badawcze polegało na przeprowadzeniu badania terenowego oraz na wyjeździe badawczym, w celu przeprowadzenia tego badania pilotażowego, pod kątem przydatności narzędzia badawczego do stworzenia rozprawy doktorskiej. Autor zamierzał wydrukować 120 kwestionariuszy ankiety (w tym 20 rezerwowych), po czym zweryfikować ich użyteczność na tożsamej próbie badawczej, w jednym miejscu kraju – Diecezji Szczecińsko – Kamieńskiej, która jest jedną z najbardziej zlaicyzowanych diecezji w Polsce, wg raportów Instytutu Statystyki Kościoła Katolickiego. Zadanie badawcze obejmowało więc wyjazd oraz przeprowadzenie badań terenowych mających na celu ocenę przygotowanego narzędzia badawczego, a w konsekwencji jego poprawę, dla stworzenia ostatecznej wersji narzędzia.
Keywords: badanie pilotażowe; narzędzie badawcze; kwestionariusz ankiety