The 5th Polish Zebrafish Society Workshop Abstract Book - Migocka-Patrzałek, Marta (2022)
zawiera program warsztatów, streszczenia wystąpień ustnych oraz prezentacji w formie plakatów (posterów) zaprezentowanych przez uczestników na warsztatach Polskiego Towarzystwa „Zebrafish”, które odbyły się w Lublinie w dniach 29.06- 1.07.2022
Keywords: polish zebrafish society; zebrafish, danio rerio; animal model; human diseases; behavior; toxicology; xenograft; reclinical oncology; developmental neurobiology; immunity; host-pathogen interactions; translational research; genetic modifications; genotyping; epilepsy; microinjections; microscopy; visualization; CRISPR