Logopedzi i pomoc logopedyczna w czasach pandemii COVID-19 – doniesienia z badań - Gebreselassie, Jolanta (Wydawnictwo Naukowe EDUsfera, 2022)
Celem podjętych badań było uzyskanie odpowiedzi na dwa pytania badawcze. Pierwsze dotyczyło zmian regulacji prawnych w zakresie pomocy logopedycznej w czasie rozprzestrzeniania się COVID-19. Drugie wiązało się ze zbadaniem zachowań logopedów zaangażowanych w prowadzenie zajęć logopedycznych w okresie zawieszenia zajęć stacjonarnych.
Keywords: pomoc logopedyczna; terapia logopedyczna online; COVID-19