Oddziaływanie procesu muzykoterapeutycznego na funkcjonowanie rodziny dziecka o specjalnych potrzebach edukacyjnych - Kantyka-Dziwisz, Karolina (Wydawnictwo Naukowe EDUsfera. Ewa Jurczyk-Romanowska, 2021)
Muzykoterapia stanowi jedną z form oddziaływania terapeutycznego na dzieci o specjalnych potrzebach edukacyjnych. Coraz częściej zajęcia wykorzystujące terapeutyczne walory muzyki są obecne w ofercie placówek kształcenia specjalnego. Nawiązywana jest współpraca między terapeutami, uczniami oraz ich rodzicami. Zarówno podczas prowadzenia zajęć grupowych jak i indywidualnych.
Keywords: muzykoterapia; specjalne potrzeby edukacyjne; rodzina dziecka z niepełnosprawnością