Wartość w rodzinie czy rodzina jako wartość ? - w perspektywie pracy socjalnej - Głódź, Natalia (Wydawnictwo Naukowe EDUsfera. Ewa Jurczyk-Romanowska, 2021)
Rodzina jest specyficznym obszarem działań pracy socjalnej. Rodziny korzystające z pomocy, według pracowników socjalnych, często nie dostrzegają wartości w jednostce, którą współtworzą. Według badanych, wartość istnieje sama w sobie i ma wpływ na wsparcie wewnątrz rodzinne oraz procesy zmagania się z problemem.
Keywords: aksjologia; pracownik socjalny; praca socjalna; wartości; rodzina