Praca zdalna w warunkach pandemii COVID-19. Problemy efektywności i nierówności społecznych - Sobczak, Anna (Wydawnictwo Naukowe EDUsfera. Ewa Jurczyk-Romanowska, 2021)
Pandemia COVID-19 spowodowała zmianę trybu świadczenia pracy – ze stacjonarnej (w miejscu pracy) na zdalną. Wywołało to szereg konsekwencji zarówno dla pracodawców, jak i pracowników w zakresie organizacji pracy, a także potwierdziło istniejące oraz stworzyło nowe formy nierówności społecznych.
Keywords: rynek pracy; praca zdalna; praca z domu; nierówności społeczne; kompetencje cyfrowe