Predykcja oceny lekcji online w kontekście bierności i aktywności podczas zajęć, oraz dodatkowego zaangażowania uczniów szkół ponadpodstawowych - Sobczak, Sławomir; Zacharuk, Tamara (Wydawnictwo Naukowe EDUsfera. Ewa Jurczyk-Romanowska, 2021)
Ocena lekcji przez uczniów uwarunkowana jest percepcją odbioru przez nich jakości prowadzonych zajęć. Zaangażowanie uczniów w dodatkowe programy edukacyjno-rozwojowe jest czynnikiem odgrywającym rolę w nastawieniu na uczenie sięi prowadzi do jeszcze wyższego poziomu aktywności, której przeciwieństwem jest bierność, czyli brak wysiłku w procesie edukacyjnym.
Keywords: lekcje online; bierność; aktywność; zaangażowanie; młodzież