Entre artes, culturas y tiempos : poesía y teatro hispánicos - Baczyńska, Beata; Krupa, Marlena (Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, 2014)
Obecnie obserwujemy dyskusję na temat „transmedialności”, teorii i terminologii wprowadzonej przez Irinę Rajewsky i Alfonso de Toro w 2002 roku. W debacie tej istnieje potrzeba jasności i zróżnicowania. Moim celem jest zaproponowanie modelu teoretycznego i zilustrowanie go dwoma przykładami: Jorge Luis Borges i Frida Kahlo.
Keywords: literatura hiszpańska; historia; krytyka; 20 w.