Sprawność językowa uczniów edukacji wczesnoszkolnej w ocenie rodziców. (Nie)formalne oczekiwania a rzeczywistość - Olejnik-Krupa, Emilia (Wydawnictwo Naukowe EDUsfera. Ewa Jurczyk-Romanowska, 2021)
Celem artykułu jest pokazanie pogłębionej analizy wymagań ministerialnych w zakresie edukacji polonistycznej na pierwszym etapie kształcenia w odniesieniu do rzeczywistego obrazu poziomów sprawności językowej uczniów, kończących edukację wczesnoszkolną oraz ocenę tych umiejętności z perspektywy rodziców.
Keywords: edukacja wczesnoszkolna; uczniowie; sprawność językowa; rodzice