Mental health in mothers of children with autism spectrum disorder and its relation to maternal coping styles, sense of coherence and assessment of the child's emotional, social and behavioral functioning - Świerczyńska, Justyna; Pawłowska, Beata (Wydawnictwo Naukowe EDUsfera. Ewa Jurczyk-Romanowska, 2021)
Celem pracy była analiza zależności między objawami zaburzeń zdrowia psychicznego u matek dzieci z zaburzeniami należącymi do spektrum autyzmu (ASD) a stosowanymi przez nie stylami radzenia sobie ze stresem, poczuciem koherencji i oceną funkcjonowania emocjonalnego i behawioralnego u dziecka.
Keywords: zaburzenia ze spektrum autyzmu; radzenie sobie ze stresem; zdrowie psychiczne