Swobodna zabawa w przedszkolu. Ku edukacyjnej wolności - Kmita-Zaniewska, Katarzyna (Wydawnictwo Naukowe EDUsfera. Ewa Jurczyk-Romanowska, 2021)
Celem artykułu jest ukazanie nieustrukturyzowanej, swobodnej zabawy jako naturalnej aktywności dzieci oraz warunku ich holistycznego rozwoju.
Keywords: swobodna zabawa; wczesna edukacja; przedszkole; edukacja oparta narelacjach