Edukacyjne konteksty katolickiej nauki społecznej w ujęciu Jana Pawła II ( analizy i refleksje) - Kowalski, Mirosław (Wydawnictwo Naukowe EDUsfera. Ewa Jurczyk-Romanowska, 2021)
Artykuł ma na celu pogłębioną analizę edukacyjnych kontekstów katolickiej nauki społecznej w ujęciu Jana Pawła II, w aspekcie m.in. sposobów jej interpretowania (rozumienia), jakie kształtowały się na przestrzeni lat w naukach społecznych (z odniesieniem do pedagogiki).
Keywords: Jan Paweł II; pedagogika; katolicka nauka społeczna