Wpływ wykluczenia uczniów (w tym z SPE) na ich zachowania cyfryzacyjne w mediach społecznościowych - Prościak, Beata; Prościak, Marcin (EDUsfera. Ewa Jurczyk-Romanowska, 2019)
Celem pracy uczyniono przedstawienie wpływu wykluczenia uczniów (w tym z SPE – specjalnymi potrzebami edukacyjnymi) na ich zachowania cyfryzacyjne w mediach społecznościowych. Wzięto pod uwagę uczniów bez SPE oraz tych z SPE. Wskazano na zależności między wykluczeniem SPE oraz wykluczeniem cyfryzacyjnym. Dodatkowo uwzględniono wykluczenie społeczne w obszarze rodzinnym.
Keywords: wykluczenie cyfryzacyjne; wykluczenie społeczne; młodzież; SPE (speccjalne potrzeby edukacyjne); portale społecznościowe; media społecznościowe