Rodzinne uwarunkowania rozwoju językowego w pierwszych latach życia dziecka - Olejnik-Krupa, Emilia (EDUsfera. Ewa Jurczyk-Romanowska, 2019)
Artykuł jest wynikiem teoretycznej refleksji pedagogicznej. Analiza zgromadzone.go materiału teoretycznego, który przedstawiam w niniejszym tekście, pokazuje związek między rozwojem językowym dziecka a świadomością, kulturą pedagogiczną rodziców i ich działaniami, które mogą ten proces stymulować.
Keywords: rodzice; rodzina; dziecko; rozwój językowy