Razem czy osobno? Zastosowanie wywiadu biograficznego w badaniu małżonków - Aszkiełowicz, Aleksandra (EDUsfera. Ewa Jurczyk-Romanowska, 2019)
W artykule przedstawiono procedurę prowadzenia wywiadu narracyjnego w wyjątkowy sposób, z uwagi na obecność nie jednego, ale dwóch narratorów jednocześnie. Technikę wywiadu narracyjnego przedstawiono w kontekście metody narracyjno-biograficznej, a funkcjonowanie małżeństwa w kontekście systemowego rozumienia rodziny.
Keywords: Autobiografia; narracja