Istota małżeństwa sakramentalnego a proces samowychowania małżonków - Sorkowicz, Anastazja (EDUsfera. Ewa Jurczyk-Romanowska, 2019)
Celem prezentowanego artykułu jest prześledzenie wybranych dokumentów Kościoła Katolickiego, podejmujących tematykę małżeństwa i rodziny, oraz odniesienie do nich wyzwań związanych z koniecznością podjęcia przez oboje małżonków procesu samowychowania.
Keywords: małżeństwo sakramentalne; samowychowanie