Rodziny i więzi międzyludzkie w cyfrowym uwikłaniu - Ściupider-Młodkowska, Mirosława (EDUsfera. Ewa Jurczyk-Romanowska, 2020)
Niniejszy tekst jest próbą zmierzenia się z definicją rodzin cyfrowych we współczesnej rzeczywistości, pełnej kontrastowości i niejednoznaczności. Ukazano i zanalizowano w nim zmiany, jakie nastąpiły w paradygmacie życia rodzinnego na przestrzeni ostatnich dziesięcioleci.
Keywords: rodziny cyfrowe; współczesne więzi i relacje; stechnicyzowane relacje partnerskie