Zasoby rodzinne pracowników socjalnych a ich gotowość do zmian życiowych - Czechowska-Bieluga, Marta (EDUsfera. Ewa Jurczyk-Romanowska, 2020)
Przedmiotem rozważań podjętych w artykule są korelacje pomiędzy zasobami rodzinnymi pracowników socjalnych a ich gotowością do zmian życiowych. Wstępne określenie rozumienia analizowanych kategorii oraz znaczenia, jakie odgrywają one w pracy socjalnej z rodziną, dało podstawę do analizy wyników badań własnych.
Keywords: gotowość do zmian; pracownik socjalny; zasoby rodzinne