Pedagogika religii – konceptualizacja teorii kształtującej uczniowską tożsamość - Dembiński, Mariusz (EDUsfera. Ewa Jurczyk-Romanowska, 2020)
Religia jest jednym z przedmiotów realizowanych w szkołach podstawowych i średnich. Jest to przedmiot swoisty, w zasadzie nieempiryczny, toteż niezwykle ważne jest, aby przekazywane treści wpisywały się w przestrzeń szeroko pojętej pedagogiki
Keywords: pedagogika religii; kształcenie; tożsamość