Metoda Petera Hessa studium percepcji dźwięku w profilaktyce terapii rodzinnej - Kataryńczuk-Mania, Lidia (EDUsfera. Ewa Jurczyk-Romanowska, 2020)
Mało jeszcze rozpowszechniona w Polsce metoda odprężenia i relaksacji Petera Hessa jest wykorzystywana przez lekarzy, terapeutów, psychoterapeutów, nauczycieli-terapeutów pracujących z osobami z niepełnosprawnością na warsztatach terapii zajęciowej, w ośrodkach pomocy społecznej, hospicjach, szpitalach
Keywords: dźwięk; terapia dźwiękiem według Petera Hessa; misy dźwiękowe