Sprawozdanie z Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej „Kształt przepisów administracyjnego postępowania egzekucyjnego po nowelizacjach” - Szałęga, Maciej (E-Wydawnictwo. Prawnicza i Ekonomiczna Biblioteka Cyfrowa. Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2021)
W dniu 16 kwietnia 2021 r., za pośrednictwem platformy elektronicznej MS Teams, odbyła się Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Kształt przepisów administracyjnego postępowania egzekucyjnego po nowelizacjach”. Konferencja została zorganizowana przez Zakład Postępowania Administracyjnego i Sądownictwa Administracyjnego (Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego) we współpracy z Naukowym Kołem Postępowania Administracyjnego. Głównym celem konferencji było omówienie szerokiego spektrum tematyki, dotyczącej obecnego kształtu przepisów administracyjnych postępowania egzekucyjnego. W przedsięwzięciu wzięło udział zacne grono teoretyków i praktyków reprezentujących sześć ośrodków akademickich z całej Polski oraz administrację rządową i samorządową.
Keywords: postępowanie administracyjne; konferencje naukowe; organ egzekucyjny; nowelizacja