Glosa do wyroku wojewódzkiego sądu administracyjnego w Białymstoku z dnia 13 września 2019 roku, sygn. akt II SA/Bk 588/19 - Gurdek, Magdalena (Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, 2021)
Niniejsza glosa porusza problematykę dopuszczalności rezygnacji z przyznanego na wniosek rodzicielskiego świadczenia uzupełniającego, a dokładniej — skutków złożonego przez stronę oświadczenia o cofnięciu wniosku wszczynającego postępowanie, w którym zapadła decyzja ostateczna przyznająca to świadczenie.
Keywords: rodzicielskie świadczenie uzupełniające; cofnięcie wniosku; przywrócenie terminu; uchylenie decyzji; świadczenie nienależne