Oblicza literackiej twórczości generacji Golfa : nurty ideowo-artystyczne w utworach niemieckich pisarzy przełomu XX i XXI wieku - Kodzis-Sofińska, Agnieszka (2015)
Rozprawa Agnieszki Kodzis-Sofińskiej pt. Oblicza literackiej twórczości generacji Golfa. Nurty ideowo-artystyczne w utworach niemieckich pisarzy przełomu XX i XXI wieku jest przedsięwzięciem naukowym o dużej wartości poznawczej. Z racji postawionych pytań badawczych oraz wyodrębnionego korpusu empirycznego jest istotnym elementem polskich badań germanistycznych nad fenomenem współczesnej literatury niemieckiej. Z recenzji prof. dr. Hab. Roberta Małeckiego.
Keywords: literatura niemiecka; historia i krytyka; pokolenie X; Niemcy; kultura masowa i literatura