Problematyka ustalenia stron postępowania administracyjnego w sprawie wydania pozwolenia wodnoprawnego - Szałęga, Maciej (Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, 2021)
Celem niniejszego artykułu jest omówienie spektrum tematyki dotyczącej pojęcia strony postępowania administracyjnego. Ponadto w artykule została omówiona problematyka ustalenia kręgu podmiotów mogących ubiegać się o status strony w postępowaniu administracyjnym w sprawie udzielenia pozwolenia wodnoprawnego.
Keywords: strona postępowania administracyjnego; organ administracji publicznej; decyzja administracyjna; pozwolenie wodnoprawne