Studia Antiquitatis et Medii Aevi Incohantis (SAMAI) 5/2020 (Instytut Historyczny Uniwersytetu Wrocławskiego, 2020)
SAMAI jest polskim czasopismem naukowym on-line poświęconym dziejom starożytności i wczesnego średniowiecza, symbolicznie wskazując panowanie Karola Wielkiego jako swój terminus ad quem.