Treści cyfrowe w urządzeniach mobilnych - Zwolińska, Aneta (Wydawnictwo C.H. Beck, 2017)
Celem niniejszego opracowania jest przestawienie problematyki treści cyfrowych w urządzeniach mobilnych. Autorka wzkazuje na współczesne trendy dynamicznego rozwoju digital content i ich obecność w obrocie handlowym. Omawia także wybrane zagadnienia związane z zawieraniem umów o dostarczanie treści cyfrowych, w szczególności prawo do odstąpienia od takiego kontraktu, oraz wskazuje na problem wyboru prawa właściwego i jurysdykcji. Ponadto w opracowaniu został przedstawiony europejski projekt dyrektywy, która prawdopodobnie w kompleksowy sposób będzie regulowała problematykę treści cyfrowych.
Keywords: treści cyfrowe; konsument; umowa o dostaracznie treści cyfrowych; aplikacje mobilne