Zasada czasowego ograniczenia przechowywania danych osobowych na gruncie RODO - Bienias, Michał (Wydawnictwo C.H. Beck, 2017)
Celem niniejszego opracowania jest przedstawienie zasady czasowego ograniczenia przechowywania danych osobowych z RODO oraz zaproponowanie okresów retencji danych w odniesieniu do różnych celów przetwarzania danych osobowych, ze szczególnym uwzględnieniem działalności ubezpieczeniowej.
Keywords: dane osobowe; retencja danych osobowych; zasada czasowości; zasada ograniczenia przechowywania danych osobowych; RODO; ubezpieczenia; polityka retencyjna