Problemi pravogo regulûvannâ adaptacìї zakonodavstva Ukraїni do êvropejs′kih pravovih standartìv - Kosovič, Vìtalìj (L'vìvs'kij nacìnal'nij unìversitet ìmenì Ìvana Franka, 2011)
Artykuł zawiera analizę istniejącej obecnie na Ukrainie bazy normatywno-prawnej regulującej tryb harmonizacji prawodawstwa Ukrainy z prawem UE i Rady Europejskiej, jako elementów prawa międzynarodowego. Zwrócono uwagę na istniejące instrumenty prawne obowiązujące na Ukrainie, które określają zasady i tryb dostosowania oraz ich wady. Zaproponowano możliwe sposoby ich pokonywania.
Keywords: prawo europejskie; umowa międzynarodowa; akt normatywno-prawny