Zastosowanie nowoczesnych technologii w testowaniu na przykładzie videotestamentu - Formicka, Anna (Wydawnictwo C.H. Beck, 1999)
Celem niniejszego opracowania jest przedstawienie możliwosci wykorzystania nowoczesnych technologii rejstrowania obrazu i dźwieku do sporządzania ostatniej woli w formie videotestamentu oraz wskazanie zalet tej formy ostatniej woli na tle obowiązujacych form testamentu.
Keywords: videotestament; testament; testator; dziedziczenie; prawo spadkowe; prawo cywilne; formy testamentu