Niepomijalna administracja publiczna jako miejsce spotkania prawa publicznego i prawa prywatnego w dobie transformacji prawa publicznego w Europie - Supernat, Jerzy (Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, 2020)
Opracowanie przedstawia administrację publiczną jako miejsce spotkania prawa publicznego i prawa prywatnego, poświęcając szczególną uwagę dystynkcji między tymi gałęziami prawa oraz wyłanianiu i kształtowaniu się nowego prawa publicznego: prawa publicznego europejskiego.
Keywords: administracja publiczna; prawo publiczne; prawo publiczne europejskie; prawo prywatne