Waloryzacja kontraktów drogowych — analiza orzecznicza - Jankowska, Elżbieta; Jankowski, Łukasz (Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, 2019)
Sektor zamówień publicznych od lat ma istotne znaczenie dla rozwoju polskiej gospodarki, tworząc ważny obszar zarówno z uwagi na wielkość, jak i potencjał wytyczania nowych kierunków rozwoju. Należy uznać za słuszne twierdzenia, że jest traktowany jako narzędzie efektywnego gospodarowania środkami publicznymi, ale też jako ważny instrument kształtowania polityki społecznej, ekologicznej, a także polityki zrównoważonego rozwoju.
Keywords: roboty budowlane; zamówienia publiczne; waloryzacja kontraktowa