Koncepcja ciągu działań prawnych w publicznym prawie gospodarczym (wybrane zagadnienia) - Trela, Anna (Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, 2019)
Autorka dokonuje charakterystyki koncepcji ciągu działań prawnych, wskazując jej podstawowe cechy oraz zastosowanie w naukach prawnych. Koncepcję tę uzupełnia o „układ działań realizujących” oraz „ideę działań złożonych w administracji”, uznając, że tworzą one spójną koncepcję, której odzwierciedleniem jest zespół działań podejmowanych na gruncie publicznego prawa gospodarczego.
Keywords: ciąg działań prawnych; prawne formy działania; działania złożone; organizacja usług; działania wzajemnie powiązane