Wspieranie przez państwo sukcesji międzypokoleniowej w gospodarce na gruncie ustawy o zarządzie sukcesyjnym przedsiębiorstwem osoby fizycznej - Długosz, Tomasz (Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, 2019)
Ustawa o zarządzie sukcesyjnym przedsiębiorstwem osoby fizycznej zawiera regulacje typu publicznoprawnego, które wspierają sukcesję międzypokoleniową w gospodarce, służąc w ten sposób realizacji celów strukturalnych. Można wyróżnić kilka elementów tak rozumianego wsparcia gospodarki.
Keywords: zarząd sukcesyjny; przedsiębiorstwo w spadku; zmiany strukturalne w gospodarce; sukcesja administracyjnoprawna