Wpływ regulacji giełdowych na NewConnect a zmiany jakościowe wśród emitentów na tym rynku - Partykowski, Michał (Oficyna Prawnicza, 2017)
Praca ma na celu analizę wpływu regulacji giełdowych NewConnect na jakościowe zmiany wśród emitentów. Autor stawia tezę, że liberalne regulacje między 2007 a 2013 r. oraz relatywna słabość instytucji okołogiełdowych były istotnymi czynnikami powodującymi szybki spadek ilości i wartości debiutów giełdowych od 2013 r.
Keywords: NewConnect; regulacje prawne; rynek giełdowy