Organy regulacji komunikacji elektronicznej – zarys historyczny - Piekaj, Łukasz (Oficyna Prawnicza, 2017)
Celem artykułu jest ukazanie zmian prawnej regulacji (nadzoru) nad funkcjonowaniem rynku komunikacji, począwszy od lat 20. XX wieku do czasów współczesnych. W opracowaniu przywołane są stosowne akty prawne właściwe do zagadnienia wyszczególnione kolejne organy państwa sprawujące nadzór nad środkami komunikacji. W pracy wykorzystana została metoda historyczno-prawna.
Keywords: organy regulacji komunikacji elektronicznej; Prezes Urzędu Komunikacji Elektronicznej; regulacja telekomunikacji