Profesor Tadeusz Bigo o odpowiedzialności - Kusiak-Winter, Renata (E-Wydawnictwo. Prawnicza i Ekonomiczna Biblioteka Cyfrowa. Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2020)
Przedmiotem rozważań jest zaprezentowanie podejścia profesora T. Bigi do zagadnienia odpowiedzialności administracji jako elementu treści normy prawnej. W artykule zostało ponadto zaprezentowane alternatywne podejście, traktujące odpowiedzialność jako narzędzie usytuowane poza tekstem prawnym i pomocne do opisywania i oceny norm prawa administracyjnego.
Keywords: odpowiedzialność administracji; rozliczalność administracji