Związki międzykomunalne - Cendrowicz, Dominika; Chrisidu-Budnik, Agnieszka (E-Wydawnictwo. Prawnicza i Ekonomiczna Biblioteka Cyfrowa. Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2020)
Przedmiotem publikacji jest analiza koncepcji związków międzykomunalnych autorstwa Tadeusza Bigi i próba jej odniesienia do współczesnych form współdziałania między jednostkami samorządu terytorialnego.
Keywords: związki międzykomunalne; samorząd terytorialny; jednostki samorządu terytorialnego; struktury sieciowe