Problem zgodności unormowań dotyczących przechowywania dokumentacji płacowej i osobowej pracodawców z Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej - Bisztyga, Andrzej (Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, 2020)
Celem opracowania jest podjęcie dyskusji w zakresie konstytucyjności wybranych regulacji składających się na system przechowywania dokumentacji płacowej i osobowej. Zagadnienie to ma istotne znaczenie nie tylko teoretyczne, lecz także praktyczne. W opracowaniu uwzględniono wytyczne wynikające z raportu Najwyższej Izby Kontroli oraz sformułowano postulaty zmian.
Keywords: Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej z 2 kwietnia 1997 roku; dokumentacja płacowa i osobowa pracowników; prawo do zabezpieczenia społecznego