Studia Antiquitatis et Medii Aevi Incohantis (SAMAI) 4/2019 (Instytut Historyczny Uniwersytetu Wrocławskiego, 2019)
SAMAI jest polskim czasopismem naukowym on-line poświęconym dziejom starożytności i wczesnego średniowiecza, symbolicznie wskazując panowanie Karola Wielkiego jako swój terminus ad quem.