Postępowanie o ustalenie niezasadności aktualizacji opłaty z tytułu użytkowania wieczystego - Marszałkowska-Krześ, Elwira (Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, 2020)
W ramach opracowania opisano podstawy do wypowiedzenia wysokości opłaty z tytułu użytkowania wieczystego, wyjaśniono zasady sporządzania operatu szacunkowego nieruchomości. Przedstawiono także znaczenie aktualności operatu szacunkowego nieruchomości, jego charakter prawny oraz omówiono sposób postępowania w wypadku wypowiedzenia wysokości opłaty użytkownikowi wieczystemu.
Keywords: użytkowanie wieczyste; opłata; operat szacunkowy nieruchomości