Znaczenie kontekstów rodzinnych w konstruowaniu karier w nowych koncepcjach poradnictwa - Drabik-Podgórna, Violetta (Instytut Pedagogiki Uniwersytetu Wrocławskiego, 2018)
Niniejszy artykuł ma celu ukazanie znaczenia kontekstów rodzinnych w wybranych koncepcjach dotyczących projektowania przyszłości oraz wskazanie możliwości wykorzystania analiz tych kontekstów we współczesnym poradnictwie kariery, które coraz częściej przybiera postać poradnictwa narracyjnego i biograficznego.
Keywords: poradnictwo kariery; ekologia życia; rodzina; narracja; biografia