Współczesna rodzina jako przestrzeń rozwijania kompetencji przedsiębiorczości dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym – raport z badań - Kondracka-Szala, Marta; Malinowska, Joanna (Instytut Pedagogiki Uniwersytetu Wrocławskiego, 2018)
Artykuł dotyczy problematyki przedsiębiorczości jako kompetencji kluczowej i roli rodziny w jej kształtowaniu u dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym.
Keywords: współczesna rodzina; przedsiębiorczość; kompetencje kluczowe; dzieci w wieku przedszkolnym; dzieci w wieku wczesnoszkolnym