Miejsce rodziców w życiu lwowskich szkół średnich w okresie międzywojennym - Sanojca, Karol (Instytut Pedagogiki Uniwersytetu Wrocławskiego, 2018)
Celem było ukazanie miejsca i roli rodziców w kontaktach z placówkami oświatowymi na poziomie szkoły średniej we Lwowie w okresie międzywojennym oraz określenie dynamiki zmian w zakresie zadań stawianych i realizowanych przez organizacje rodzicielskie.
Keywords: Lwów; Druga Rzeczpospolita; gimnazja; rodzice; współpraca domu i szkoły