Otoczenie polityczno-prawne administracji publicznej - Kusiak-Winter, Renata (Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, 2017)
Analiza otoczenia polityczno-prawnego administracji publicznej została przedstawiona z perspektywy racjonalnego prawodawcy, który dostrzega konieczność prawnego zaprojektowania wpływu polityki na administrację, co znajduje odbicie w przepisach ogólnego prawa administracyjnego oraz prawa administracyjnego o charakterze ustrojowym, materialnym i procesowym
Keywords: administracja publiczna; polityka; polityki publiczne; ogólne prawo administracyjne; prawo administracyjne ustrojowe; prawo administracyjne materialne; prawo administracyjne procesowe