Kilka uwag na temat przepisów ogólnych projektu ustawy Prawo przedsiębiorców - Blicharz, Rafał (Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, 2018)
Tak zwana Konstytucja dla biznesu, obejmująca cztery odrębne ustawy, wprowadza kilka nowych rozwiązań w stosunku do ustawy o swobodzie działalności gospodarczej. Uwidaczniają się one między innymi w przepisach ogólnych ustawy Prawo przedsiębiorców. Do nowych rozwiązań należy chociażby tak zwana nieewidencjonowana działalność gospodarcza, dotycząca działalności prowadzonej przez osoby fizyczne na mniejszą skalę.
Keywords: Konstytucja dla biznesu; prawo przedsiębiorców; działalność gospodarcza; nieewidencjonowana działalność gospodarcza