Obowiązek wdrożenia procedur antykorupcyjnych — uwagi na tle propozycji zawartych w projekcie ustawy o jawności życia publicznego - Jabłoński, Mariusz (Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, 2018)
W opracowaniu podjęta została analiza części postanowień znajdującego się na etapie prac rządowych projektu ustawy o jawności życia publicznego, w zakresie regulacji dotyczących wewnętrznych procedur antykorupcyjnych. Ocenie poddane zostały rozwiązania dotyczące przedsiębiorców o co najmniej średnim rozmiarze oraz jednostki sektora publicznego. Ocenie poddano zakres obowiązków dotyczących przygotowania i wdrożenia odpowiednich procedur, w tym obowiązku przygotowania odpowiednich dokumentów.
Keywords: procedury antykorupcyjne; jawność życia publicznego; przedsiębiorcy; jednostki sektora publicznego