Basel III as a new global paradigm of bank regulatory standard - Gutsuliak, Taras (Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, 2012)
Ten artykuł skupia się na analizie wdrażania międzynarodowych bankowych wymogów kapitałowych zgodnie z regulacją Bazylei III. Zdeterminowano główne przepisy oraz ich realizację postępową. Dokonano przeglądu skutków jakościowych dla banków oraz efektów makroekonomicznych.
Keywords: Regulacja Bazylei III; wymogi kapitałowe; wskaźnik kapitałowy; wpływ Bazylei III