Public-private partnership in the transport infrastructure of developing countries - Bednyakova, Olga (Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, 2016)
Rozwój infrastruktury transportowej wymaga ogromnych źródeł finansowych zarówno publicznych, jak i prywatnych. W artykule rozpatrzona jest rola PPP w infrastrukturze transportowej w krajach rozwijających się. Ostatnio w tych krajach zwiększyła się liczba projektów PPP w transporcie, ale potrzeby finansowe na rozwój infrastruktury transportowej są nadal ogromne. W artykule zostały również rozpatrzone specyficzne cechy PPP w transporcie.
Keywords: partnerstwo publiczno-prywatne; kraje się rozwijające; inwestycje transportowe; publiczne i prywatne inwestycje